Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Δε φτάνει που δουλεύεις, θες και να πληρώνεσαι; Και δώρο;


Μέρες πριν την μεγάλη Βδομάδα, αυτήν που προηγείται της βδομάδας των παθών του Χριστού, τα ΜΜΕ, διατυμπάνιζαν, ότι το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την μεγάλη Τετάρτη καθώς και ότι η μη έστω έγκαιρη καταβολή του αποτελεί αδίκημα που επισύρει αυτόφωρη διαδικασία. Φαίνεται όμως, πως τα ΜΜΕ, τα ακούν μόνο οι εργαζόμενοι και όχι τα «αφεντικά», οι εργοδότες .
Ακόμα ακούω την είδηση, ότι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (!), θα εντείνει τους ελέγχους του, σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Έτσι λοιπόν, στη συμπρωτεύουσα, ιδιοκτήτης τριών ξενοδοχείων, όχι μόνο καθυστέρησε την καταβολή του, αλλά ξυλοκόπησε και μια εργάτρια / καθαρίστρια, που είχε την αφέλεια να το ζητήσει, σήμερα, μία βδομάδα μετά το Πάσχα !
Η είδηση, δημοσιεύθηκε στο http://thousandnews.wordpress.com και μάλιστα αναφέρει ότι η παρανομία του εργοδότη, είχε καταγγελθεί ήδη από την μεγάλη Πέμπτη, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης !
Πολλά ερωτήματα εγείρονται, για τα αντανακλαστικά του Ε.Κ.Θ., σχετικά μ’ αυτό το ζήτημα, πολύ δε περισσότερο, όταν ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, σε σημερινή δήλωσή του στο http://www.newsit.gr, αναφέρει , πως υπάρχουν πολλά τέτοια κρούσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης !
Την είδηση, όπως καταγράφηκε, μπορείτε να την διαβάσετε στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες.
Α.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου